Portfolio

Jenny Thorell

Frilansjournalist | Stockholm

Mina specialistområden

Roligast med mitt jobb är att jag kan skriva om det bästa jag vet. Ett av mina största intressen är nämligen att resa så mina semestrar blir nästan alltid ett resereportage. Jag har även åkt på resereportage beställda av tidningar, till bland annat Tel Aviv och Skottland.

Mitt bäst säljande ämne är hälsa och träning, och det är det ämne som jag själv är mest intresserad av. Jag älskar att läsa de senaste böckerna om hälsa och träning och uppdatera mig om de senaste trenderna och hälsoprofilerna för att kunna skriva om det allra senaste.

Jag har sedan 2008 frilansat för tjejtidningen Julia där jag gör modejobb, skönhetsplock och intervjuer med aktuella artister och skådespelare. Jag har även jobbat som redaktör för Julias specialtidningar och är redaktör för DIY-tidningen Topmodel, samt nu senast för extremsporttidningen TRIX som riktar in sig på ungdomar i åldern 7-12 år.

Jag skriver om skönhet från insidan och ut. Från maten som gör oss vackra till krämer, parfymer och hårtrender. Jag är moderedaktör för tidningen Julia och gör alla tidningens modejobb och även en del av skönhetsjobben. Jag håller mig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att besöka pressvisningar både inom skönhet och mode.

Jag jobbar som redaktör för tidningarna Julia Plus, TRIX och Topmodel. Jag bestämmer tidningarnas innehåll, sköter kontakt med frilansarna och jobbar ihop med layoutare för att skapa det färdiga magasinet. Jag jobbar också som Instagram-ansvarig för tidningen Julia och uppdaterar dagligen med passande innehåll för målgruppen.